A-kasse er for dem der ønsker den mest fordelagtige indkomst, hvis man er så uheldige at stå uden job, om det er i forbindelse med en fyring eller at du er dimitteret fra et studie.

A-kasse er for dem der ønsker den mest fordelagtige indkomst, hvis man er så uheldige at stå uden job, om det er i forbindelse med en fyring eller at du er dimitteret fra et studie.

Her er det vigtigt at vide, om du er berettiget til dagpenge. Og måden man kan kontrollere dette er at man har været medlem i en a-kasse i alle 12 måneder i et år op til at du står uden job. Det er for de fleste først, når de skal ud på et arbejdsmarked, at man vælger at blive medlem af en a-kasse, at man melder sig ind og så er det for mange for sent, for hvis der ikke er et job til dig, så står du uden nogen indtægtskilde. Her kan det være smart at være medlem i en a-kasse inden denne situation indtræffer. Her kan man ved de fleste a-kasser melde sig ind gratis mens man er studerende. Her er det for de mange lidt svært at vide hvilken a-kasse man skal vælge og det er forståeligt, for der er mange. Her kan man veje de forskellige a-kasser på 2 primære faktorer. Den ene er prisen, altså hvad det koster for dig efter du er blevet uddannet at være medlem og den anden er om den givne a-kasse er specialiseret inden for den del af arbejdsmarkedet, som du ønsker at blive en del af efter endt studie. Da mange a-kasser specialiserer sig inden for dele af arbejdsmarkedet, for at kunne give dig en mere målrettet rådgivning. Her er der bl.a. efteruddannelser og kurser, som nogle a-kasser tilbyder at man kan deltage i mens man går ledig for at kunne styrke dit cv. Dagpenge er selvfølgelig ikke en ydelse man kan få uden at give noget tilbage, det er pålagt, at man søger minimum 2 jobs ugentlig og at man får udfyldt de korrekte blanketter, hvilket selvfølgelig noget man bliver rådgivet efter, når man bliver ledig. Man kan samtidig heller ikke være på dagpenge forevigt. Da det efter dansk lovgivning er blevet pålagt at man maks kan få dagpenge 2 år i streg uden at have fundet arbejde. Får man deltid, jamen så tæller det faktisk ind i regnestykket.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *