Billån til virksomheder

Hvis du har din egen virksomhed, så skal du have styr på rigtig mange ting. Det er spændende at være iværksætter, men det kan også blive svært på et tidspunkt. Måske står du i en situation, hvor du har brug for en firmabil for at kunne udvide din forretning. Hvis dette er tilfældet, så er det jo sandsynligvis en god økonomisk beslutning, og så kan du nok få et billån i form af et erhvervslån.

Hvad er et erhvervslån?

Et erhvervslån er som ordet antyder et lån til erhverv. Man skal altså have en virksomhed for at kunne tage sådan et, men det bør ikke være et problem for dig, fordi du har jo din egen virksomhed. Hvis du ikke har et dansk CVR-nummer, så kan det være lidt problematisk at få et dansk lån i Danmark i danske kroner. Her kunne alternativet være at søge om et lån i det land, hvor din virksomhed er registreret. Det er ikke umuligt, men det er bare nemmere.

Renterne på et erhvervslån er forskellige. Du får som privatperson heller ikke altid de samme renter, da det afhænger af mange forskellige ting – herunder din økonomi. Hvis du kan bevise, at pengene bliver brugt på noget fornuftigt, så vil du alt andet lige kunne opnå en lavere rente end hvis du havde brugt pengene på alt muligt andet. Det samme gør sig gældende for billån til virksomheder, som bliver optaget i form af et erhvervslån.

Betingelserne, er ligesom renterne, forskellige fra udbyder til udbyder. Du vil dog typisk blive mødt med den betingelse, at du skal stille personlig garanti. Med andre ord vil udbyderne gerne have muligheden for at gå efter dig personligt, hvis din virksomhed ikke er i stand til at betale. Det er så her, hvor man virkelig skal overveje, om man har “råd” til at tage lånet. Det skal gå godt for virksomheden – eller man skal forvente, at det kommer til at gå godt (med stor sandsynlighed). Ellers er det jo ikke så smart at tage sådan et lån.

40 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *