Guide – bitcoin for begyndere

Når du som nybegynder i investeringsverdenen skal købe bitcoin for første gang, kan det være forvirrende og svært at navigere i. Rigtigt mange føler sig misinformerede om, hvordan handlen med bitcoin egentlig foregår. Grunden til dette er, at det er en meget hemmelig verden, hvor hverken myndigheder eller banker er involverede. Er du en håbefuld nybegynder, som ønsker at investere i kryptovalutaen bitcoin? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide til bitcoin for begyndere. Måske vil du blive overrasket!

Køb dine første bitcoins

Det er en hel speciel følelse, der fylder kroppen, når du køber dine først bitcoins. Det er spændene og uforudsigeligt. Når du skal købe dine første bitcoins, anbefaler erfarne og professionelle på aktiemarkedet, at du gør brug af platformen CoinBase. Her tilbydes der direkte køb med kreditkort eller bankoverførsel af enten bitcoin, Litecorn eller Ethereum. Her får du også generelt lave gebyrer på overførsel og køb. Når du har oprettet din bruger på din valgte handelsplatform, skal du igennem nogle sikkerhedstjek. Dette kræver enten en kopi af dit pas eller kørekort som verificering. Bitcoin og kryptovaluta generelt er stadig i den tidlige fase, og derfor kan verificeringen af din bruger tage en smule tid om at blive godkendt. Rust dig med tålmodighed og nyd dine investeringer i bitcoin!

Sådan handler du

Når du for første gang skal handle med bitcoin, anbefales det af erfarne investorer, at du starter med en simpel handelsplatform, hvor handlen foregår let og tilgængeligt. Når først du er blevet komfortabel med handel på din handelsplatform, kan du skifte til mere komplicerede og professionelle handelsplatforme. På din valgte handelsplatform kan du let sælge og købe forskellige former for kryptovaluta – herunder bitcoin. Læs mere om hvordan du udbetaler og indbetaler nedenfor.

Udbetaling og indbetaling

En stor del af investering i bitcoin og kryptovaluta er udbetaling og indbetaling. Her er der ikke tale om udbetalinger eller indbetalinger til eller fra en bakkonto, men i stedet fra eksempelvis en wallet til en børskonto. Når du skal overføre fra eksempelvis coinbase til din børskonto på din handelsplatform, gøres det ved at du vælger en specifik investering og trykker ”udbetaling” eller ”sælg”, alt efter hvor du handler. Det er vigtigt, at man overvejer grundigt, hvorvidt man ønsker at få udbetalt udbyttet af sin investering i bitcoin. Sælger man for hurtigt, kan man risikere at tabe på investeringen fremfor at vinde. 

Flyt dine bitcoins rundt

Nu er du kommet til det sidste trin: nemlig flytningen af dine bitcoins. Ønsker du at beholde dine bitcoin på din handelsplatform, skal du blot logge ud og lade dem stå. Ønsker du i stedet at overflytte dem, så du har dem 100 procent privat og diskret, skal ud oprette en wallet. I din wallet kan du opbevare alle dine investeringer i bitcoin.  Du kan vælge mange forskellige former for wallets – herunder eksempelvis cold wallet. Det er op til dig at vælge, hvordan du ønsker at investere i bitcoin. Nu er du klar til at træde ud i investeringsverdenen fyldt med bitcoin!

15 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *