Købe bilen på afbetaling eller optage et billån?

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal købe en bil på afbetaling eller optage et billån? Så er du ikke alene. Hver måned er der tusindvis af danskere, der er i tvivl om, hvilken type af finansiering de skal gøre brug af, når de anskaffer sig en ny eller brugt bil.

Der er intet rigtigt eller forkert svar, da det – som med det meste, der vedrører økonomi – er en individuel vurdering fra situation til situation. Derfor har vi ikke svaret på, hvorvidt du skal vælge et billån eller afbetaling. I stedet har vi samlet lidt information om de to finansieringstyper. Så kan du selv træffe den endelige beslutning.

Bil på afbetaling

Køb brugt bil på afbetaling – ja, det lyder fristende, men hvad indebærer det egentligt? Jo, det betyder egentligt, at du køber din bil i dag, men du betaler ikke den fulde pris med det samme. I stedet betaler du den af over en længere periode med faste månedlige afdrag, indtil bilen er afbetalt.

Det er meget populært inden for eksempelvis elektronik, hvidevarer, briller og lignende – men det er altså også muligt, når du skal købe en bil. De månedlige afdrag kan såmænd minde meget om at optage et billån, men det er ikke helt det samme.

Når du køber din bil på afbetaling, er det nemlig som regel gennem bilforhandleren eller en af dennes samarbejdspartnere, mens et billån typisk optages i banken.

Billån

Når du optager et billån vil det som regel fungere sådan, at du får bevilget et bestemt beløb, som du kan købe for. Dette fastsættes generelt på baggrund af en række forskellige faktorer, som eksempelvis:

  • Hvilken bil, du ønsker at købe
  • Hvor stor en andel af prisen, du kan betale for uden at optage et billån (egenbetaling)
  • Din årlige indkomst

På mange måder minder det om at optage et boliglån. Når du har optaget lånet, får du overført pengene til din konto, så du kan betale kontant for bilen, når du står hos bilforhandleren. Herefter foregår den løbende afregning og afbetaling således med banken, eller hvem der ellers har givet dig et billån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *