Ny bil: Skal du købe eller lease?

Driller bilen hver morgen, og krydser du fingre for, at den vil starte, når du sætter nøglen i tændingen? Så er det måske tid til at få skiftet den gamle spand ud med en ny bil. Det er ikke nogen hemmelighed, at en ny bil eller blot en brugt bil er en stor udgift i husholdningsbudgettet. Det kan derfor for nogen være en fristelse at hoppe på leasingbølgen, der har fået en stigende medfart igennem årerne. Men hvad er egentlig mest fornuftigt for dig? Leasing eller køb? Det kan du blive klogere på herunder.  

Hvad er dit behov?

Først og fremmest bør du tænke over, hvad dine behov er. Har du blot brug for at komme fra A til B i forbindelse med dit arbejde? Eller bliver bilen også benyttet i weekenderne, når du eller din familie er ude og besøge familie og venner? Dine behov er derfor afgørende for, hvad der giver bedst mening for dig – er det leasing eller køb?  

Tænk langsigtet

Men det er ikke nok at blot at tænke på dine daglige behov – lige nu og her. Du bør også tænke nogle år frem. Overvejer du at stifte familie med din partner? Så er der allerede der et behov, du skal tage højde for – nemlig bilens størrelse. Eller er ungerne fløjet fra reden, og er huset i forstaden blevet skiftet ud med en lejlighed i byen? Så bør du igen overveje, om det giver mening at beholde jeres store sedan og i stedet skifte den ud med nyere og mere byvenligt. Som sagt kan det være dyrt at skifte en bil ud med jævne mellemrum, hvis du køber fremfor at lease, men ligeledes kan det også være dyrt at lease en bil, hvis du får behov for at køre mere, end hvad din kontrakt tillader.  

Leasing vs. Køb – fordele og ulemper

Der er både fordele og ulemper ved at lease og købe bil, derfor er det også vigtigt, at du har gjort dig nogle tanker om, hvad dine behov er – ikke kun her og nu, men også langsigtet.

Fordelen ved at købe en bil er først og fremmest, at du har en større fleksibilitet i dit køremønster. Skifter du job og skal pendle dagligt? Så skal du ikke tænke over, om de ekstra kilometer kommer til at koste et månedligt tillæg. Ulempen er dog også, at det kan være en stor investering, og du er derfor også forpligtet til at beholde bilen i længere tid, hvis du gerne vil undgå større økonomiske omkostninger.

Fordelen ved at lease en bil er, at du betaler en relativ lille pris for bilen. Først og fremmest et mindre førstegangsgebyr og derefter et månedligt gebyr på bilen, som kan være væsentligt lavere end dine månedlige afdrag på et billån eller et kreditlån. Dermed får du mulighed for at skifte bilen ud oftere – uden du risikerer et for stort økonomisk tab. Ulempen er dog også, at du har mindre fleksibilitet i dit køremønster. Et nyt job med flere tilbagelagte kilometer kan dermed betyde, at du skal betale et månedligt tillæg for at opgradere din aftale.

11 kommentarer Tilføj dine
  1. Разрешение на строительство — это официальный документ, предоставленный уполномоченными ведомствами государственного управления или муниципального управления, который позволяет начать строительство или выполнение строительного процесса.
    Разрешение на строительство устанавливает правовые положения и условия к строительному процессу, включая дозволенные категории работ, предусмотренные материалы и способы, а также включает строительные нормы и наборы безопасности. Получение разрешения на строительную деятельность является обязательным документов для строительной сферы.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *