Sådan kommer du til at spise mere sundt

Er du træt af at have dårlig samvittighed, fordi du ikke spiser sundt nok? Så er du ikke alene. Mange mennesker har svært ved at finde tid til at spise sundt hver dag. Det kan dog dog være en hel del nemmere, end mange gør det til at være. I denne artikel vil vi give dig enkle tips til, hvordan du kan komme til at spise mere sundt hver dag. FirmaFrugt på arbejdspladsen med Øko FrugtKasser er bl.a. noget, I kan vælge til for hurtigt at komme igang med den sundere livsstil.

Gode tips til den sunde livsstil

1. Start din dag med en sund morgenmad: Spis en nærende, afbalanceret morgenmad er den bedste måde at starte dagen på og give dig energi til at klare alle de udfordringer, der måtte opstå i løbet af din dag. En skål havregryn med frugt som banan eller hindbær, nødder og frø vil give dig en tilfredsstillende start på dagen.

2. Inddrag mere frisk frugt og grøntsager i din kost: Frugt og grøntsager er fulde af vigtige næringsstoffer som vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibre og phytonæringsstoffer. Hvis du spiser mindst fem portioner frugt og grøntsager hver dag, kan det være med til at styrke dit immunforsvar og beskytte dig mod sygdomme. Frugtordning til på arbejdspladsen med FirmaFrugt er som nævnt en god og let mulighed, I hurtigt kan komme igang med.

3. Skift usunde snacks ud med sundere alternativer: I stedet for at tage hul på en pose chips eller andre forarbejdede snacks, hvorfor så ikke have frisk frugt eller grøntsager som gulerods- og selleristænger i køkkenet? På den måde kan du spise noget sundere som snack.

4. Prøv at begrænse dit indtag af forarbejdede fødevarer: Forarbejdede fødevarer indeholder ofte skjult sukker, salt og tilsætningsstoffer, som kan være usunde, når de spises i store mængder. Vælg i stedet frisklavede måltider, da de som regel indeholder færre kalorier og mindre natrium.

5. Læs fødevaremærket omhyggeligt: Læs altid næringsdeklarationen på alle emballerede fødevarer, før du køber dem, så du ved, hvor mange kalorier, fedt, sukker og andre næringsstoffer de indeholder. Det vil hjælpe dig med at træffe mere velinformerede beslutninger om, hvad du skal spise.

6. Drik en masse vand: vand er vigtigt for, at vores krop kan fungere korrekt, og at holde os hydreret hjælper os med at holde os i form hele dagen. Sigt efter mindst to liter vand om dagen, og mere, hvis du er fysisk aktiv.

7. Få nok søvn: Det er vigtigt for et godt helbred at få nok kvalitetssøvn (mindst otte timer om natten), da det hjælper vores krop med at komme sig efter træthed og stress. Dårlige søvnvaner kan øge din risiko for kroniske sygdomme som f.eks. fedme, hjertesygdomme, diabetes og depression.

52 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *