Er du registreret i RKI? Sådan får du alligevel råd til bil

Det kan være svært at få lov til at låne penge, når man er registreret i RKI. Men hvad er RKI egentlig, hvad betyder det? Og hvad gør du, hvis du er registreret hos RKI? Læs med her og bliv klogere!

Hvad er RKI?

RKI står for Ribers Kredit Information og et er register over betalere, der ikke har formået at indbetale til deres gæld i en længere periode. Hvis du ikke betaler dine regninger, så kan du ende i RKI, og er du først der, så bliver det også sværere at tage et lån fremadrettet. Du bliver betragtet som en dårlig betaler, hvis du modtager 3 rykkere fra en betaling. Derudover er der en regel, der siger, at de første 2 rykkere ikke må informere om RKI, så man kan altid lidt pludseligt havne der, uden det var meningen. Hvis det er til det offentlige, du skylder penge, så skal du skylde mindst 7500 kr., før du bliver betragtet som en dårlig betaler.

Tjek om du er indskrevet

Du kan selv tjekke, om du er indskrevet i RKI ved at finde et link til det online. Herfra skal du logge ind med nemID, og så kan du se, om du er indskrevet, hvis du er i tvivl.

Konsekvenser ved at være indskrevet i RKI

Hvis du er indskrevet i RKI kan det påvirke dine lånemuligheder. Du kan få afslag på banklån, telefonabonnementer og kreditkort – ja du kan endda få afslag på at købe noget på afbetaling! Det kan også ske, at tømrer ikke vil ansættes hos dig, og hver gang du indgår en form for handelsaftale, må den anden part slå dig op. Det kan altså have ret slemme konsekvenser, hvis du er registreret i RKI.

Tag et lån, der styrer udenom

Selvom man er registreret i RKI, er man ikke nogen dårlig person. Der kan være flere grunde til, at du er havnet det. Måske du har haft et ekstra hårdt år, hvor du simpelthen ikke har kunnet betale dine regninger? Endnu værre er det, når man har brug for at låne penge, mens man er registreret i RKI. Det kan faktisk være rigtig svært at få lov til. Du kan dog få et relativt billigt lån ved nogle lånefirmaer online, som er ligeglade med, at du af andre er anset som en ”dårlig betaler”.

Kom ud af RKI

Det er dog altid en god idé at forsøge sig med at komme ud af RKI. Det er en træls begrænsning, det er rarest at undgå. Du kommer ud af registeret ved at betale din gæld. Når du har betalt den, skal du bede firmaet, som du har lånt pengene af om at slette dig fra RKI. Hvis du ikke betaler din gæld, vil du automatisk blive slettet efter 5 år – men det betyder ikke, at regningen forsvinder, så det er naturligvis altid bedst, hvis du kan blive slettet ved at betale gælden af.
Hvis du virkelig står og mangler penge, så lån billigt penge i dag, og få styr på det, du mangler.

35 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *