Sådan finder du den rigtige bil

Hvis det er første gang du skal investere i en ny bil, så kan det ofte være rigtig vanskelig at vide, hvor du skal starte. Hvordan finder du den helt rigtige bil til netop dine behov, og ikke mindst økonomi

Hvad er dine behov?

Selvom der måske ikke direkte er noget, der hedder den rigtige bil, så er der dog alligevel nogle tommelfingerregler, som du skal have i baghovedet inden du beslutter dig. Hvis du ikke er på udkig efter en bil, hvis hovedformål er at få hovederne til at vende sig, så kan du med fordel prøve at se de følgende punkter:

  • Helt præcis hvor mange passagerer skal bilen kunne tage?
  • Hvad skal du bruge bilen til? Er der tale om let eller hård brug? Og hvilken overflade skal bilen hovedsageligt bruges til?
  • Hvor vigtig er brændstofforbruget for dig. Dette er især relevant for mennesker, der ønsker at bruge bilen til at pendle.
  • Svarer dine behov til firehjulstræk?
  • Definér dine absolut nødvendige funktioner. Hvilken teknologi skal bilen have og hvilket materiale skal dine sæder være lavet af?
  • Har din nye bil de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger?
  • Hvor stor en vægt vil din nye bil blive udsat for?
  • Vil du komme til at anvende et børnesæde i bilen?
  • Har du plads i garagen eller parkeringspladsen til din nye bil? Vælg derfor bil i overensstemmelse hermed.

Hvad er dit budget

Økonomi spiller desværre en rolle, når man skal vælge bil. Biler er jo som bekendt ikke det billigste i verden, så du skal derfor sørge for at du har råd til afbetalingen. Som tommelfingerregel bør dine månedlige afbetalinger ikke overstige 20% af din månedlige hustandsindkomst, så du ikke brækker nakken på det økonomisk set. Det kan af denne grund være en god idé at købe en brugt bil, fremfor en ny. På denne måde sparer du i hvert fald nogle penge i første omgang. Du skal dog være opmærksom på, at der vil være langt større vedligeholdelse ved en brugt bil, hvilket i det lange løb kan gå hen og blive en mere bekostelig affære. Hvis du nu ikke skulle have økonomien til at købe hverken ny eller brugt bil, så kan du måske overveje at tage et lån til at dække det sidste beløb. Selv hvis du skulle være endt i RKI, så findes der dog gudskelov stadig muligheder. Lån penge trods rki har faktisk aldrig været nemmere.

Undersøg bilerne i din prisklasse

Sidst men ikke mindst bør du ikke være alt for fastlåst mht. hvilken model du ønsker dig. Der kommer nemlig hele tiden nye modeller på markedet, der kan det samme (eller mere) end den model som du oprindeligt har kastet dit øje på. Gør derfor dit fodarbejde i forvejen. Undersøg samtlige biler indenfor din valgte prisklasse, så du altid er sikker på at du ikke overser andre og bedre modeller. Når du så har fundet ønskemodellen, så skal du dernæst shoppe rundt blandt de forskellige forhandlere. Der er nemlig ofte en hel del penge at spare på denne front.

 

2.655 kommentarer Tilføj dine